SustainAbilities@tui — hållbarhet i reseindustrin

Under en eftermiddag involveras hela företaget i ett samtal om hållbarhet. Stora företag kan göra stor skillnad, både idag och i framtiden. När vi bjöd in andra företag att komma och dela med sig av sina tankar och erfarenheter blev responsen fantastisk.SustainAbilities@TUI fick medarbetarna själva chansen att själva formulera utmaningar och möjligheter. 

Uppdrag

TUI Nordic är en del av den världsledande resekoncernen TUI Group och erbjuder resor från hela Norden. Att resa påverkar klimatet. Samtidigt kan en stor aktör göra stor skillnad, i synnerhet om man involverar hela företaget i dialogen och samspelar med sina partners. Minnesota fick i uppdrag att designa ett Learning Event & House Party på temat hållbarhet. 

Lösning

TUI:s kontor i Stockholm fylldes med seminariescener, montrar och dialog-stationer utvecklade i samspel med dagens ciceron, Gustav Stenbeck. Några axplock ur det rika utbudet: 

  • Inspireras av andra företags hållbarhetsinitiativ och applicera dem på TUI. Kan vi agera som Max, Ikea, Tesla och Adidas? 
  • Möt FN:s 17 hållbarhetsmål. Inom vilka områden kan vi göra skillnad? 
  • Förstå kompassmodellen. Hållbarhet handlar inte bara om klimat, vi behöver hitta balansen med ekonomi, samhällsutveckling och individens välbefinnande. Grafer illustrerar utvecklingen i världen under 50 år. Här visas global uppvärmning, ekonomisk utveckling (GDP)och  den dramatiska reduceringen av människor som lever i extrem fattigdom. 

 Under rubriken TUIx presenteras kortföreläsningar på tre scener. Här medverkade även externa gäster från IKEA, Max, Boeing, LKAB och Vattenfall.  

Resultat

Tillsammans med flera ambitiösa satsningar från TUI har eventet satt hållbarhetsfrågan på agendan inför framtiden. Medarbetarna har inte bara en bättre förståelse för vad företaget gör, oavsett var i företaget de arbetar har de hållbarhet som ett av sina viktigaste prioriteringsområden. 

  • 94 % av deltagarna svarade att deras kunskap om hållbarhet ökat
  • 97 % av deltagarna fick ökat förtroende för TUI:s hållbarhetsarbete.


UPPDRAGSGIVARE
TUI
PROJEKT
Medarbetarträff kring hållbarhetDELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy