Hem till Dig med Larz-Kristerz & Landshypotek

Landshypotek Bank är partner till Svenska Dansbandsveckan. I somras blev festivalen inställd, men banken storsatsade ändå tillsammans med populära dansbandet Larz-Kristerz. 

Utmaning 

Som utmanare på bolånemarknaden vill banken öka kännedom och bygga relation med husägare runt om i landet. Därför har man valt att rikta sig till dansbandspubliken – en stor målgrupp med ett passionerat intresse. Förra året gick man därför in som partner till Svenska DansbandsveckanMalung 

Då årets festival blev inställd uppstod ett behov att på andra sätt engagera och bryta isoleringen. Tanken föddes: om inte publiken kan komma till bandet, får bandet komma till publiken. 

Lösning

Tillsammans med populära bandet Larz-Kristerz skapades aktiviteten ”Hem till dig”I bankens och bandets sociala medier uppmanades fansen att dela med sig av sina personliga minnen av bandet. På kampanjsidan laddades bilder och texter uppNio lyckliga vinnare valdes ut för ett personligt besök – live över nätet. Under en dag i juli genomfördes de virtuellbesöken från bandmedlemmen Trond Korsmoes hus i Älvsjön. Varje vinnare fick en pratstund och sin favoritlåt spelad – bara för dem. 

I bankens sociala medier
nådde inläggen 1 350 000 personer

Resultat 

Kampanjen engagerade stort. På kampanjsidan laddades 126 tävlingsbidrag upp. I bankens sociala medier nådde inläggen 1 350 000 personer varav 150 000 genom organisk räckvidd och ledde till 23 000 länkklick. Genom 15 inlägg i Larz-Kristerz kanaler genererades 4977 gilla, 166 kommentarer och 220 delningar. Kampanjen fick även stor exponering mot den stora dansbandspubliken (ca 1 miljon) genom delningar i Svenska Dansbandsveckans kanaler och lokalpress. 

Minnesota har tagit fram koncept och producerat kampanjen tillsammans med Landshypotek Bank och produktionsbolaget Filmriding. 

 

Helena Österberg
helena.osterberg@minnesota.se


UPPDRAGSGIVARE
Landshypotek Bank
PROJEKT
Sponsoraktivering med SoMeDELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy