Fastighetsbyrån & Kick Office 2021

Det var lite annorlunda att komma tillbaka till jobbet efter julledigheten 2020. För många innebar det i stort sett att bara stänga igen Aladdin-asken och öppna datorn. Soffan var fortfarande basen för tillvaron. Här behövdes verkligen en rejäl kick för att starta upp 2021. 

Uppdrag

Fastighetsbyrån har ca 1700 medarbetare över hela Sverige och en unik företagskultur. En viktig del av kulturen är den årliga kickoffen då alla samlas för att fira, inspireras och hylla arbetsinsatser. Ett event som alltid håller högsta kvalitet i allt från talare till underhållning och artister.  Men den avgörande faktorn har alltid varit det unika engagemanget och peppen från alla medarbetare. Hur skulle vi omvandla det till ett digitalt event? 

Lösning 

Vi hade två saker som visste skulle vara avgörande, Fastighetsbyrån unika interna kultur och vår interaktiva plattform. Vi bestämde oss för att när deltagarna öppnade datorn den 22 januari 2021 skulle de hitta en digital Aladdin-ask. Vi skapade konceptet Kickoffice – en skräddarsydd kickoff för hemmakontoret. Från vår studio livesände vi med inspirerande talare, trender och nyheter. Bland talarna syntes bland andraGöran Adlén, Klas Hallberg och Arvid Axland. 

Vi spelade vårt eget ”Vem bor här?”, fick ta del av Mikael Tornvings tankar om samtiden, interagera talarna och delta skräddarsy breakouts för olika arbetsroller. 2021 kunde vi erbjuda fler medarbetare än någonsin en plats på scen. Alla kunde välja sina godbitar, även från det undre laget.  

På kvällen blev det storslagen prisutdelning och ett musikquiz tillsammans med Molly Sandén och Smith & Thell. Deltagarna gissade låtar tillsammans med de folkkära artisterna och ringde in och tävlade om Kickoffice-priser. 

”Bättre än många tv-program”

Resultat

Kick office 2021 fick ett fantastiskt gensvar från deltagarna. 1600 medarbetare och franchisetagare i 3 länder hängde med under hela dagen och kvällen. Betyget för eventet blev 4,8 av 5 och lovorden strömmade in i chatten:

“Min sambo som glimtar skärmen är sjukt imponerad över kvaliteten! Citerar: Bättre än många tv-program”

“Är djupt imponerad över denna digitala Kick off! Fantastiskt, och typiskt Fastighetsbyrån, att man inte bara ställer in. Man går all in och gör det så seriöst, genomarbetat och professionellt! Tack till alla som ger oss en härlig kick office <3“

 

Jonas Cavallin
jonas.cavallin@minnesota.se


UPPDRAGSGIVARE
Fastighetsbyrån
PROJEKT
Digital kickoff för medarbetareDELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy