Abena On Air

Att träffa vårdpersonal har det senaste 1,5 åren varit en stor utmaning. En hårt pressad yrkesgrupp som, till skillnad från andra, inte sitter framför skärmar. Digitala möten har därför inte varit ett självklart alternativ. Abena tog ändå chansen med konceptet Abena On Air — som visade sig bli ett perfekt format för alla parter.

Abena är en dansk leverantör som tillverkar hälso- och sjukvårdsprodukter, med verksamhet i 80 länder världen över. Abena Sverige vann nyligen en offentlig upphandling i Region Skåne och behövde därför berätta om sina produkter för personal på vårdinrättningar runt om i regionen.  
 
Minnesota hjälpte till att ta fram konceptet Abena On Air. Innehållet skulle vara både informativt och inspirerande, Abena ville erbjuda ett mervärde. En företagspresentation och demo av produkter varvades med en föreläsning om stress med Anna Bennich. Som en extra krydda producerades ett quiz där deltagarna kunde vinna någon av hennes böcker till arbetsplatsen. Samtliga deltagare (utöver Anna Bennichi sändningen var medarbetare på Abena vilket gav ett personligt och trovärdigt intryck. 

Linda Leijon, säljchef på Abena, var den som höll i trådarna och tillsammans med Minnesota mejslade fram koncept, innehåll och manus. 

För första gången har du genomfört ett digitalt event, hur var det?

– Fantastiskt utmanade men kul upplevelse. Väldigt intressant och det var inte sista gången.  

Vad fick er att genomföra Abena On Air

– Vi kände att vi vill vara där för våra kunder och behöver nå ut med informationen av våra produkter. Eftersom vi inte kan vara ute hos våra kunder då målgruppen är sjukvården och äldrevård kommuner, blev ett digitalt event en fantastisk lösning — och i framkant!

Vad har ni fått för respons?  

-Vi har fått ett mycket bra utfall och responsen har varit fantastiskt.

Vad vill du skicka med till de som ännu inte arrangerat digitala event? 

-Kör bara kör!

Tror du digitala möten i er bransch kommer fortsätta även efter pandemin? 

-Absolut, tror jag att det kommer att vara en del i framtiden. 

 

Vi tackar Linda och Abena för förtroendet och ser fram emot fler digitala produktioner tillsammans!  

Christoffer Ramfors
christoffer.ramfors@minnesota.se


UPPDRAGSGIVARE
Abena
PROJEKT
Digital kundträff med vårdpersonalDELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy