Corona-anpassad logistik på Ateas Landslagsläger

Tidigare i höstas fick Minnesota förtroendet att planera en av de största — och viktigaste — logistikövningarna i byråns 20-åriga historia. I en tid då Covid-restriktionerna ännu inte var hävda för allmänna sammankomster planerades Ateas kick off (ett företagsevent som per definition inte hade några restriktioner) in i minsta detalj. Givetvis med alla deltagande människor och deras trygghet i fokus.

Uppdrag

Restriktionerna för offentliga sammankomster och företagsevenemang skilde sig vid tidpunkten åt, där det senare i princip inte omfattade några restriktioner alls. Trots detta var det självklart för att Atea att i största möjliga mån arrangera eventet utifrån Folkhälsomyndigheten och Regeringens restriktioner för offentlig sammankomst.

I förväg hade samtliga medarbetare fått antigentest hemskickat och endast de som vid ankomst kunde visa upp ett negativt test (d.v.s. även om man var dubbelvaccinerad), fick deltaga i Landslagslägret 2021
(i samband med återresan till hemorten fick man ta ytterligare ett antigentest).

Deltagarna transporteras med bussar ut till eventmiljön på Bosön, redan här indelade i ett antal mindre grupper som de skulle hålla sig till under hela eventet. Vid ankomst guidade eventvärdar deltagarna från respektive buss till incheckning som var arrangerad för att undvika onödig köbildning. Frukost serverades utomhus.

Efter frukost var det dags för scenprogram med föreläsningar, panelsamtal och inslagsfilmer. Eftersom restriktionerna vid genomförandet inte tillät fler än 300 personer sittande inomhus så byggdes ett tälttak på en yta av 3600 kvm som rymde upp till 1500 deltagare. I praktiken var hela Landslagslägret utomhus, men nu vädersäkrat. Under taket höll sig deltagarna fortfarande till sina grupper och med säkert avstånd mellan stolarna. Deltagarna fick resa sig men inte vistas i något annan område än man tilldelats. Lunch och fika serverades utomhus områdesvis, där man också kunde utmana kollegorna i olika spel och aktiviteter. På kvällen underhöll en rad artister från scen; Eclipse, Kalifa och Molly Sandén. Middag serverades från foodtrucks. Indelningen i områden gjorde det möjligt för många fler att få samma upplevelse under hela dagen och kvällen, där de olika grupperingarna bestod av färre än 300 personer. .

Resultat

Äntligen kunde Ateas medarbetare träffas igen och genomföra sin betydelsefulla, kulturbyggande kick off 2021, även om de var fördelade i mindre grupper och enligt rådande rekommendationer och restriktioner. Efter all positiv feedback från deltagarna konstaterades att Atea Landslagsläger 2021 blev en succé! Inga Covid-fall är inrapporterade. Framgångsresan fortsätter.

Jonas Cavallin
jonas.cavallin@minnesota.se


UPPDRAGSGIVARE
Atea
PROJEKT
Kick off — Atea Landslagsläger 2021DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy