Best Booth Design på Dreamhack 2022

HP Omen tar hela sitt varumärke till en fysisk upplevelse för besökarna på Dreamhack 2022. Tillsammans med Minnesotas team plockar HP Omen hem Best Booth Award i kategorin Best Design. I sin högblanka vita omgivning med neonlysande spacetangenter svävandes i luften sticker man ut rejält på mässan och välkomnar alla in i HP Omens varumärke.

Vad var tanken bakom designen?

– Dreamhack är en fantastisk plats men också på många sätt en extrem miljö, det är lätt att känna sig överväldigad av alla intryck. Utställande varumärken på plats har en tendens att vilja säga för mycket — även vi vet att det kan vara utmanande att prioritera budskap.  Men med OMENs monter ville vi inte ta den enkla vägen. Tanken var att skapa en mer clean känsla utan att för den sakens skull tumma på innehållet. Med facit i hand får man säga att vi lyckades!

Det var också viktigt att fortsätta stärka OMENs position som ett inkluderande varumärke som på många sätt speglas i deras grafiska design.

Helena Österberg, Account Director Minnesota

Hur gick tankarna kring själva hantverket?

– Jag valde att göra hela planlösningen diagonalt, tanken är att man som besökare ska ”sugas in i montern” när man passerar montern från huvudstråket. Att jobba på diagonalen gör också att man får ut längre gångar än när man jobbar rakt på djupet. I detta fall kunde tolv fullutrustade Omen gaming-desks stå på rad diagonalt genom centrum på montern och det fanns ändå mycket kring-utrymme kvar för besökarna.

Jag ville lätta upp känslan av Omens stora taktross med print under som använts under de senaste åren i montern. Valet föll tillslut på ett nytt självklart element från gamingvärlden – nämligen 4m långa Spacebar-tangenter. Dessa kläddes in i Omens lysande färggradienter och fungerade både som flygande dekorelement i taket och som demobord för datorer och tillbehör utefter monterns väggar.

Daniel Björklund, Scenograf

Team Minnesota
Helena Österberg, Account Director
Peter Hammarstrand, Art Director
Angelica Mäkelä, Account Manager
Daniel Björklund, Scenograf

Vill du veta mer om vad vi gjorde på Dreamhack eller hur vi jobbar med design, kontakta Helena Österberg, Account Director helena.osterberg@minnesota.se


UPPDRAGSGIVARE
HP Omen
PROJEKT
Design - HP Omen på Dreamhack 2022DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy