OMEN @ Dreamhack Winter

OMEN vill befästa och stärka sin position som The fun brand in gaming och attrahera nya och befintliga användare. Dreamhack är norra Europas största gamingmässa och genomförs under 3 dagar i Jönköping. Lan, mingel och turneringar med världsspelare och elit i interaktion med kommande generationer.

Uppdrag

Att skapa en expoyta som inte bara gav OMEN synlighet och fler besökare än någonsin — den skulle också stärka deras position i branschen som ”The fun brand in gaming”.

Lösning

För att skapa uppmärksamhet i det stora expo-området byggdes en enorm dator som kallades ”Fan Room”. Den fungerade inte bara som iögonfallande rekvisita, den var i själva verket ett digitalt escape room — något som visade sig bli stor succé. Astralis, ett av världens bästa elitlag inom e-sport och nära samarbete med OMEN hade en given plats i montern. Besökare kunde även utmana influencers som ”Th0masHD” och ”Keebabb” i olika spel. Allt vid kraftfulla OMEN-datorer.

Resultat

1700 tävlande (60 besökare/timme) i Fan Room
1136 deltagare i monterns olika turneringar
Montern plockade hem ”Dreamhack Best Booth Award” i kategorin ”Best Design”

Helena Österberg
helena.osterberg@minnesota.se


UPPDRAGSGIVARE
HP
PROJEKT
Mässmonter, aktiveringar och kommunikationDELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy