Scania Quiz Trophy

Scania Quiz Trophy är en digital kunskapstävling där förare, ägare och Scaniafans testar sina kunskaper om hur fordonen fungerar. Syftet med tävlingen är att lyfta förståelsen om att insidan (på lastbilen) också räknas. Man ville öka kunskapen om värdet kring service och hur viktigt det är ur ett hållbarhets- och klimatperspektiv.

Uppdrag

Tanken var att Scania Quiz Trophy finalen skulle äga rum under en mässa i Mantorp men Covid-19 kom i vägen och man var tvungen att tänka om. Uppdraget var att lösa en engagerande slutspelsperiod trots det osäkra läget.

Lösning

Scania har en stor skara följare i sina digitala kanaler och man bestämde sig för att fullfölja tävlingen helt digitalt. Vilket visade sig bli en stor fördel! Delfinaler med gameshow via Zoom drog tusentals tittare via Scanias sociala medier. För den stora finalen kunde vi genomföra en riktigt snygg studioinspelning hos Scania själva — vilket i sig blev en särskild upplevelse för både finalister och alla som tittade.

Resultat

Under tiden för kampanjen med delfinalerna och finalen hade Scania ett ökat antal besök på servicesidorna på scania.se. Man ser en stor ökning i intäkterna på serviceförsäljning 2022 vs. 2021 där man tror att Scania Quiz Trophy indirekt har bidragit. Vinsten ökade med 13 % år 2022.

Michaela Pålsson
michaela.palsson@minnesota.se


UPPDRAGSGIVARE
Scania
PROJEKT
En websänd gameshowDELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy