26 oktober, 2022

Årets Dagligvara 2022

Vad har lussekatter, Finn crisp och hummus gemensamt? Förutom att alla tre är försvinnande goda var de också nominerade i Årets Dagligvara 2022. Minnesota har för tredje året i rad producerat kampanjen och all content kring priset.

Priset Årets Dagligvara, etablerat 2012, tilldelas en produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling och fyllt ett nytt konsumentbehov. Juryn består av bland andra Anna Ekström (NielsenIQ) Micael Dahlen (Handelshögskolan) och Rickard Gustafsson (ICA). Även en röstning genomförs av Svensk Dagligvaruhandel och DLFs över 4.000 medlemsföretag.

2022 var tre produkter nominerade; Pågen små lussekatter, Finn Crisp Snacks från Lantmännen Cerealia och Zeinas Hummus Mix. Vinnare blev Finn Crisp Snacks som uppvisat fantastiska siffror med en uppnådd distribution på 78%, tillväxt i kategorin med 34,6% och försäljningsvärde på 12,3 Mkr.

Vinnaren får dels gratis exponering i handelns egna kanaler och dessutom tillgång till data och research till ett värde av 400.000 kr av Nielsen IQ.

Minnesota har producerat en rad filmer om själva priset samt de nominerade produkterna som delats i SoMe. Materialet har varit mycket uppskattat av såväl tävlingsarrangörer som av de nominerade företagen som stolt vill visa sina framgångar. Vi tackar Svensk Dagligvaruhandel för förtroendet och ser med spänning fram emot nästa års kampanj. Läs mer om Årets Dagligvara här,

Christoffer Ramfors
christoffer.ramfors@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy