11 juni, 2019

Atea Bootcamp 2019 – tre dagar med mod, integration, hållbarhet och värdefull information

Den 22-24 maj gick årets svenska it-toppmöte av stapeln för 12:e gången på Hotel Tylösand. Minnesota har varit med och producerat och genomfört mötet lika länge och det är kul att se utvecklingen.

Årets tema under Atea Bootcamp 2019 var informationsteknologi – med betoning på information och hur vi kan skapa värde genom att analysera och se mönster i stora mängder data.  Den röda tråden var dock mod – att visa mod vad gäller digitalisering och innovationer men också som ledare och medmänniska. Och det var modet och de mjuka värdena som Atea lyckades förmedla som verkligen gjorde avtryck detta år, kanske framförallt deras nya satsning inom integration och deras ansvarstagande inom hållbarhet. 

”Genomgående är jag otroligt glad för jag tycker att vi vågar visa mod och ta upp frågor som är svåra och som man måste diskutera. Men jag är framförallt glad att se alla våra deltagare och hur de sänker garden och vågar gå utanför sin komfortzon och utmana sig själva och varandra i många utav de svåra frågorna som kommer som ett brev på posten när it-infrastrukturen förändras” säger, vd för Atea Sverige

Några av höjdpunkterna i programmet var exempelvis när Charbel Gabro, som föreläser om integration, ledde deltagarna igenom en övning för att de ska förstå hur det kan vara att fly från krig och hur tufft det kan vara att komma in i ett nytt samhälle.

Anna Kinberg Batra visade i sitt pass mod att leda i motgång och förändring. Seriositeten byttes snabbt ut mot skratt när hennes pass avslutades med överraskningen där maken David Batra tog över scenen och skämtade om ”elefanten i rummet”.

Simmerskan Sarah Sjöström avslutade dag tre och lämnade publiken hänförd av hennes härliga positiva energi, drivkraft och tro om att allt är möjligt.

”Det är mixen som är mest värdefull för mig. Att få prata med branschkollegor under avslappnade former och att få en sån bredd vad gäller inspiration och talare. Det är därför jag är här för tredje gången.” Säger en av deltagarna.

Och för oss på Minnesota är det så otroligt värdefullt att få förtroendet att jobba så långsiktigt med en kund och vara med om utvecklingen av dessa återkommande event. Ateas och deltagarnas engagemang och energi smittar verkligen av sig och vi ser redan fram emot nästa år, den 13:e upplagan.

Charlotte Olsson
charlotte.olsson@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy