29 juni, 2022

Atea Bootcamp firar 15 år

För 15:e året i rad genomfördes det som brukar kallas för det svenska IT-toppmötet — Atea Bootcamp på Tylösand. Med världsberömda namn på scen, nätverkande helt utan restriktioner och underhållning i toppklass blev eventet som vanligt succé.

Förväntan och spänning låg i luften, när 15-årsjubilerande Atea Bootcamp för första gången sedan före pandemin kunde hållas fullt ut på ett myllrande Hotel Tylösand. På plats fanns över 500 beslutsfattare från omkring 200 organisationer.

Tema: Collaboration – tillsammans för Sverige. 

När deltagarna började fylla kongresshallen för det första föreläsningspasset ekade The Arks ”Echo Chamber” ur högtalarna. För den som lyssnade på texten gick det att skönja ett inbäddat budskap med bäring på hela evenemanget: kliv ur din egen bubbla för en stund, låt oss lära av varandra. Årets tema var ”Collaboration – tillsammans för Sverige” med ämnen som samverkan, säkerhet, kompetensbrist och hållbarhet.

Internationella toppnamn på scen

Utöver mässan med partners, uppskattade breakout-seminarier och uppfriskande walk ’n’ talks gästades eventet av Daniel Pink och Britany Kaiser. Daniel Pink, den amerikanske författaren och f.d. talskrivare till Al Gore inspirerade kring sitt senaste alster, ”The Power of Regret: How Looking Backward Moves Us Forward. Andemeningen är att ånger helt enkelt kan vara en positiv kraft i våra liv. Tänkvärt!

Brittany Kaiser, känd för att ha avslöjat Cambridge Analytica-skandalen och huvudkaraktären i Netflixdokumentären ”The Great Hack” höll publiken i ett fast grepp. Numera är hon även särskild rådgivare i cybersäkerhet åt ukrainska regeringen — här fanns kunskap att dela…

Bootcamp 2022 rundades av med att Jens Lind intervjuade en av Sveriges största idrottsprofiler, Anja Pärson.

Kvällarna var som vanligt uppskattade med gäster som komikern Anders ”Ankan” Johansson och Ola Salo med band — och knöt därmed ihop säcken till en otroligt uppskattad femtonåring. Vi ses nästa år!

Jonas Cavallin
Jonas.cavallin@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy