15 december, 2020

Att intervjua. 5 tips!

Allt fler företag väljer digitala sändningar för att kommunicera med kunder, partners och medarbetare. Inte sällan är det just medarbetare som hamnar framför kameran vilket kan kännas både kul och utmanande. 

Har du blivit ombedd att göra en intervju eller leda en paneldebatt? Då kan det krävas viss förberedelse, speciellt om du är ovan. Följ våra enkla tips så klarar du det hela galant!

Förbered dig

Läs noga på om personen och ämnet. Googla, fråga runt – gör din research! Ju bättre överblick du får ju större chans har du att hitta guldkornen som verkligen engagerar dina tittare.

Tydlig vinkel

En intervju ska vara som ett samtal, men det är du som styr riktningen. Fundera på vad du vill att intervjun ska leda till utan att styra svaren.

Frågor i förväg?

Beroende på sammanhang kan det vara idé att skicka utkast på dina frågor till den som ska intervjuas i förväg.  I många fall är tiden knapp under sändning och du vill vara säker på att få med det mest relevanta. 

Stora öron

Förbered inte för många frågor utan koncentrera dig istället på att lyssna på den du intervjuar och ställ följdfrågor. Det viktiga är inte antalet frågor utan hur effektiva de är.

Våga vara tyst

När den som intervjuas har svarat på en av dina frågor, våga att ta en paus. Ofta kan det komma ett utvecklat svar som inte din följdfråga kunnat följa upp. 

Lycka till!

Behöver du ytterligare coachning och hjälp med förberedelser? Kontakta oss eller läs mer om vårt erbjudande mBroadcast


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy