2 januari, 2019

Digital Safari

Ett av våra favoritkoncept vi gärna inkluderar i våra projekt är Digital Safari. Förutom att få prova, känna och klämma på den senaste tekniken i de olika stationerna får man även tillfälle att ställa sina frågor till de kunniga instruktörerna som bemannar stationerna.

En av stationerna i Digital Safari är populära Chip Implant. Slipp alla slags kort och nycklar och få samma funktioner i din hand. Ett litet chip sätts in under din hud mellan tummen och pekfingret och vips kan du öppna dörrar, gå igenom tunnelbanespärrar och betala med enbart din hand. En annan av stationerna i Digital Safari är DNA Sequencing. Här får du möjlighet att ta ett DNA-test, skicka in det till labbet och därefter få en karta över ditt genetiska pussel. En annan mycket populär station är Virtual Reality. Genom att sätta på dig ett par glasögon är du plötsligt inne i en helt annan värld. Med hjälp av de två spakarna i varsin hand får du möjlighet att använda dig av hela kroppen för att röra dig framåt i den virtuella verkligheten.

Ytterligare en station är ADHD-stationen där man via ett antal uppsatta läsplattor får chans att sätta sig in i hur en person, eller snarare 2 barn/skolklass, med ADHD upplever verkligheten. Efter en stunds exponering av konstant ljud får du även i uppgift att lösa ett problem, vilket du snart inser är otroligt svårt att göra med all distraktion runtomkring.

Vill du göra som vår kund TUI och anställa en robot till kontoret? Efter att ha arrangerat Digital Safari hos TUI charmade roboten Pepper dem anställda så mycket att han fick vara kvar. Pepper tittar dig i ögonen och lyssnar på din röst. Din önskan är Peppers lag. Han svarar både på frågor och utför fysiska kommandon du ber honom om. Pepper har alltså varit en del av upplevelsekonceptet Digital Safari som vi erbjuder våra kunder.

Detta är bara några få av alla de stationer man får uppleva i Digital Safari. Om man vill komplettera de upplevelsebaserade stationerna går det att göra med en speakers corner där vi låter experter inom de olika områdena föreläsa i kortare TEDx-format.

Är du intresserad av att höra hur du kan få besök av Digital Safari på din arbetsplats, maila info@minnesota.se.


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy