10 mars, 2021

Krönika: Digitala events 2.0

I snart 1 år har digitala events varit det nya normala och utvecklingen fortsätter i rasande fart. Minnesotas Content Director Olle Nyström reflekterar över vad vi har framför oss.

Vi har nu levt ett år med starkt begränsade möjligheter att umgås med vänner, kollegor och i vissa fall även anhöriga. Man kan skrämmas av hur dramatiskt en global pandemi slår undan benen på ett i övrigt välfungerande samhälle. Samtidigt kan man inte undgå att bli fascinerad av flexibiliteten, hur vi hittar nya lösningar, nya sätt att kommunicera, samtala och mötas.

En stor del av dessa nya metoder bygger på digital teknik. Under det gångna året har Minnesota producerat ett stort antal digitala events. Kundevents, medarbetarträffar, chefsmöten, partnerträffar och prisgalor har distribuerats via nätet till hemmakontor i Sverige, Norden, Europa och i vissa fall hela världen. Tillsammans med våra partners har vi inte bara testat nya metoder, vi har i en del fall fått vara med och utveckla lösningar som gör att vi kan ta steget längre och öka engagemanget hos våra deltagare. Vi har lärt oss massor och, inte minst, vi har haft väldigt roligt.

På Minnesota är vi övertygade om att vi kommer få fortsätta med detta ett bra tag till. Inte nog med det, vi är övertygade om att en hel del av de metoder och verktyg vi nu lär oss hantera kommer fortsätta användas, även när vi kan samla många människor i samma rum igen. Inte som en ersättning, det fysiska mötet kan inte ersättas, men som ett välkommet komplement.

Framtidens event är kanske
utspritt över en månad

Så hur ser då framtiden ut? Vi menar att nästa steg för det digitala eventet inte i första hand handlar om nya tekniska verktyg eller metoder, vi menar att nästa naturliga steg i utvecklingen handlar om integration. Den digitala tekniken ger oss en frihet i tid och rum som det verkar ta lite tid för oss att upptäcka. Vi är så vana att sitta på våra stolar och titta åt samma håll att vi tror att vi måste göra det, även när vi deltar i ett event från hemmakontoret.

Att sprida ut eventet i flera kanaler, vid flera tillfällen, innebär att vi kan optimera medieval och tidpunkt för olika budskap och, i andra änden, ge deltagarna större möjlighet att själva välja när och hur de loggar på. Låter det komplext? Jo, men ta dig en funderare, hur ser din egen verklighet ut? – Hur lär du dig nya saker? Var hittar du inspiration? Vad använder du för plattformar? –  Rätt komplext, eller hur?

Framtidens event är kanske utspritt över en månad. Efter en kort livesändning från morgonstudion kör vi igång. På YouTube ligger spännande föreläsningar att titta på när det passar, de flesta finns även att lyssna på som podcast i joggingspåret. Torsdagar kl 15:00 kör vi speed-dating till kaffet, på onsdag leder mellanchefer workshops via Teams och i en chatt besvaras frågor som dyker upp längs vägen.

Allt ger poäng

Parallellt löper en tävling där deltagarna slumpats in i lag, varje dag kommer nya frågor och utmaningar som ska besvaras. Kunskapen som krävs finns naturligtvis att hämta i all den inspiration och kunskap som publicerats. Allt ger poäng. Självklart ligger ett fint pris i potten.

När vi, en fredagseftermiddag, åter loggar in på en avslutande livecast har de ansvariga massor av input att summera och reflektera kring. Den samlade kraften av det engagemang som frigörs i ett upplägg av det här slaget är enorm. Oavsett om det gäller en intern konferens eller ett kundevent så har vi skapat något bestående – Digitala events 2.0.

👉  Kontakta oss eller läs mer om vårt erbjudande mBroadcast

Olle Nyström
olle.nystrom@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy