28 augusti, 2019

DIY: Reklamfilmsglass

De flesta har någon gång klagat på att maten som serveras på bland annat snabbmatsrestauranger inte alls ser ut som maten på reklamen. Anledningen är då såklart också att det ofta inte ens är riktig mat på reklambilden. Det kan kännas lite som att bli lurad, men att använda låtsasmat i reklamfilm är i vissa fall nästan ett måste. I alla fall när du jobbar med glass. I strålkastarljuset bakom kamerorna smälter glass på nolltid och med alla omtagningar som måste göras lär det gå åt en heeeeel del glass. Inför en kommande filminspelning har vi på Minnesota därför experimenterat fram hur du kan göra glass som inte smälter.

De två huvudingredienserna som behövs är majsstärkelse och balsam. Börja med att hälla upp cirka 1 dl balsam i en djup skål och addera därefter 2 dl majsstärkelse. Rör om detta till en deg och lägg sedan till mer balsam eller majsstärkelse beroende på konsistens och utseende tills du har en yta som liknar glassens. Är det för löst behövs mer majsstärkelse, är det för hårt behövs mer balsam. För att få mer färg på fejk-glassen är det bara att blanda in karamellfärg innan ingredienserna blandas ihop.

Det här är också ett både enkelt och billigt sätt att göra en lekdeg för barnen, se bara till att de inte äter den. Vi avråder å det starkaste att äta decilitermängder av balsam och majsstärkelse. Lycka till!

Rasmus Thuritz
rasmus.thuritz@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy