13 november, 2018

Framtiden är inte bara robotar

Något är på gång. Vi märker det varje dag. Hos en av våra uppdragsgivare möts vi av en robot i receptionen som hälsar välkommen och hjälper oss till rätta. En annan har just lanserat en chatbot som varje minut blir lite smartare och bättre på att hantera kunderna. På Minnesota är vi nu flera kollegor som kan öppna dörrar och starta skrivare med ett litet chip, inopererat mellan vänster tumme och pekfinger.

Det går snabbt att lära sig nya förkortningar som AI och IoT. Att överblicka konsekvenserna av dessa nya teknologiska genombrott är betydligt svårare. Digital transformation är något vi hunnit bekanta oss med och med tiden har vi insett att det inte ettorna och nollorna som är grejen, det är hur vi påverkas som människor.

Trenden är tydlig. Vi söker inte längre leverantörer, vi söker affärspartners. Vi pratar inte om värdekedjor vi pratar om ekosystem. Vi fokuserar mindre på vinst och mer på att skapa värde. Detta ställer helt nya krav, inte bara på tekniken utan framförallt på oss människor.

Parallellt med den digitala transformationen sker en social transformation. De företag och organisationer som förstår och agerar med utgångspunkt från detta är morgondagens vinnare.

Det börjar ofta med ett samtal.

Olle Nyström
olle.nystrom@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy