12 juni, 2024

Sverige värd för GSTC2024

500 personer från 57 länder samlades för ett digert program under tre dagar på totalt sju olika locations i Stockholm. GSTC (Global Sustainability Tourism Councils) genomför årligen en global hållbarhetskongress och i år stod Sverige, Visit Sweden och Tillväxtverket som värdar i Stockholm.
På invigningen fanns ingen mindre är H.K.H Kronprinsessan Victoria på plats.

Kongressens program står GSTC själva för men innehållet och upplevelserna före, mellan och efter programmet ville Visit Sweden lägga stor vikt vid. Ett uttalat mål var nämligen att skapa synlighet kring Sverige som ett hållbart resmål och på sikt ge en positiv effekt på svensk besöksnäring, vilket man absolut uppnådde med betyget 4,11 av 5 i utvärderingen. Ett annat mål var att GSTC2024 skulle uppfattas som den bäst genomföra GSTC-kongressen någonsin i termer av värdskap, vilket bland annat speglas i toppbetyget 4,4 av 5 när det kommer till driften av hela konferensen ⭐️ Vi på Minnesota är väldigt glada över att få ha varit en del av det arbetet.

📍Logistik on point — De många olika programpunkterna som pågick parallellt på olika locations krävde ett minutiöst logistikschema och stor tydlighet till alla deltagare. Smarta kommunikationslösningar och ett starkt värdskap på plats var högt prioriterat.

Information given before and during the conference was great – maps links, many touch points, caring about dietary needs, excellent way finding between venues. I could go on and on but sincerely I believe this is the most organized event / conference I have been to and was extremely impressed” — Deltagare på GSTC

🇸🇪 ”In Swedish we say…” Hur förmedlar vi en bild av hela Sverige samtidigt som vi uppmuntrar till dialog och nätverkande? På plats välkomnades deltagarna av välkända svenska fenomen i en mobil utställning där man själv kunde ljuda det man såg. Utställningen flyttade runt med deltagarna under vistelsen.

🎭 Scenkonsten — Inte bara fick man ljuda sig till våra svenska fenomen (Val-burgh), man fick dessutom uppleva dem, bland annat genom en maffig Valborgskör på Stadshustrappan. Och varje eftermiddag öppnade vår ”Håll-bar” där svenska förfriskningar serverades. Avslutningsmiddagen på Vasamuséet bjöd deltagarna på en specialskriven teaterakt med skådelspelaren Oscar Juhlin som presenterade historien om skeppets förlisning och med tydliga kopplingar till dagens klimatutmaningar. Givetvis hann vi också med att hylla både ABBA och många av våra andra artister som står bakom det svenska popundret.


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy