29 juni, 2022

HP tillbaka på Dreamhack

Äntligen kunde alla gamers (och OMEN) återvända till Dreamhack Summer i Jönköping. I vanlig ordning var OMENs monter en av de mest välbesökta på plats med massor av aktiviteter — både analoga och digitala.

Dreamhack är världens största LAN-fest och e-sportsfestival. OMEN, HPs egna gaming varumärke har i flera år varit en välkänd och given deltagare på plats. I år var inget undantag och i år teamade man upp extra med samarbetspartnern Area Academy.

Area Academy

Area Academys mål är att förändra synen på spelande och esport samt skapa förståelse för vilket verktyg esporten kan vara för personliga utveckling. Företaget startades av några av historiens mest kända esportare, som länge tävlat på elitnivå samt var med och byggde grunden för den organiserade lag- och träningsstrukturen som finns idag.

Analoga och digitala aktiviteter

I montern fanns en rad analoga aktiviteter som triggar de egenskaper man behöver när man gamear: koncentration, reaktionen och precision. Självklart kunde besökarna också testa på OMENs kraftfulla datorer. Vid 14 olika stationer deltog man i olika turneringar i CS:GO och Fortnite där man vann priser i samarbete med de populära och prestigefulla e-sportorganisationerna Astralis och CPH Flames.

Vilken gamer brain är du?

Som alla framgångsrika lag behövs olika personligheter och talanger även i e-sport. I testet Gamer brain fick besökarna reda på vilka egenskaper som var extra starka hos just dem. Är du själv en gamer eller har du någon i närheten? Gör testet här 

Helena Österberg
Helena.osterberg@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy