24 april, 2019

Jakten på en perfekt location

En eventarrangör är ofta på jakt efter miljöer som känns spännande och annorlunda och där eventet ges möjlighet att nå full potential. Ibland kan det dock kännas tröstlöst att ännu en gång spana igenom bruttolistan på lokaler och konstatera att utbudet inte riktigt kittlar lokalnerven.

Vid letandet efter den perfekta eventlokalen finns det flera faktorer att förhålla sig till. Storlek, placering, teknik och budget är alla parametrar som kan bidra till att i ett tidigt skede sätta käppar i hjulet för den som vill vara kreativ på lokalfronten. Därför kan vi inte låta bli att inspireras av koncept där man inte låtit sig stoppas utmaningar i jakten på den perfekta miljön. Där man helt enkelt vänt på steken och tvingat sig själv att tänka om och nytt.

The Baby Bathwater Institute är ett nätverk som valt att ta tillvara på lägereldsmagin genom sina två läger i Utah och Kroatien. Här står entreprenörskap, äventyr, hälsa och välmående i centrum. Till BBIs läger kommer entreprenörer som vill dra lärdomar av andras erfarenheter. Den centrala tanken är att vi ute i naturen, med långt till civilisationen, är fria från yttre påverkan vilket leder till en djupare och mer engagerad upplevelse.

För att få delta på ett av BBIs läger gäller två saker:
1. Bli rekommenderad av en tidigare besökare
2. Lämna hisspitchen hemma! Baby Bathwater-lägren är ”no pitch zones” för att kunskapsutbytet skall få vara i fokus.

Baby Bathwater Island – Croatia 2018

Baby Bathwater Island

En annan inspiratör är konceptet ”Lost Lectures” som har som mål att förflytta publiken in i en ny idévärld genom sina föreläsningar på hemliga destinationer. Ingen lokal är för konstig.
Genom åren har man hållits sina ”talks” i bla: en fyr, en nedlagd simhall (i en tömd pool), i en hangar och på perrongen i en gammal tunnelbanestation. När ämnet för eventet tillkännages är destinationen i regel hemlig (utöver stad och stadsdel). Det är inte förrän samma dag som deltagarna får information om var de skall ta vägen. Inget för den som gillar att planera med andra ord. https://lostlectures.com/

personer som sitter i en tom pool och lyssnar på en föreläsning

Vad gör man när man är i en stad där det inte finns en lokal stor nog att rymma ett evenemangs samtliga deltagare? Jo, man pratar ihop sig med stadens näringsliv, restauranger, bibliotek, caféer, butiker, och låter dem ställa upp som eventlokaler. Därefter delar du in besökarna i grupper, förser dem med en karta och sedan är det bara att ge sig ut på skattjakt! Genom att låta deltagarna röra sig mellan olika destinationer håller man energinivån på topp och förhoppningsvis får deltagarna en upplevelse långt utöver den vanliga.

DELL EMC Distribution Forum Lviv, Ukraine

DELL

Claudia Trujillo
claudia.trujillo@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy