2 november, 2018

Landshypotek Bank på Elmia Lantbruk – en dialog med gröna näringen

Under tre dagar i oktober månad var vi tillsammans med Landshypotek Bank på plats i Jönköping under årets Elmia Lantbruk. Mässan som vänder sig till lantbrukare lockar närmare 20 000 besökare. Här får man ta del av innovationer inom näringen, blandat med allehanda maskiner, djuruppvisningar och seminarier.

Landshypotek Bank, jord och skogsbrukarnas egna bank, har en lång tradition av deltagande på mässan som är en viktig mötesplats för olika intressenter och företrädare inom den gröna näringen och kunder. I år skapade vi en arena för diskussion med ledorden dialog och närhet i fokus. Här fick besökarna bland annat delta i Lantbrukspanelen Live. Lantbrukspanelen är ett nystartat forum där ett 100-tal driftiga landsbygdsföretagare ingår. Syftet är att ta tempen på aktuella frågor inom det svenska lantbruket och svaren sammanställs sedan i en rapport. På Elmia ställdes två frågor ur den kommande rapporten även till besökarna. Frågorna handlade om sommarens torka och dess konsekvenser som har drabbat denna näring hårt. Resultatet presenteras senare i höst.
I montern fanns också möjlighet att prata finansiering, skogägande och lantbruksföretagande samt vila benen medan man provsmakade egentillverkad korv gjord på kött från två skånska gårdar samt chilichutney från Gotland. Resultatet – En välbesökt monter med full aktivitet i dagarna tre.

Vi är glada över vårt långa samarbete med Landshypotek där vi har förmånen att tillsammans utveckla allt från mässkoncept, bolåneturnéer, tidningar och kampanjer. Ett fint samarbete som även det bygger på en bra och nära dialog!

Helena Österberg
helena.osterberg@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy