2 oktober, 2023

Minnesota förvärvar Filmriding

Minnesota Communication förvärvar filmproduktionsbolaget Filmridning & Company. Förvärvet innebär att Minnesota numer har full kapacitet inhouse för produktion av rörlig media. Förvärvet innebär en viktig beståndsdel i Minnesotas tillväxtresa. 

Brand Engagement-byrån Minnesota Communication har förvärvat filmproduktionsbolaget Filmriding. Filmriding startade 2008 och har idag kunder som bland andra SVT, Zeta, Myndigheten för delaktighet och Min Stora dag. Filmridings medarbetare kommer inom kort att flytta ihop med Minnesota och bidra med sin kompetens inom storytelling, manus, regi, foto och redigering samt producentskap.

Förvärvet är en viktig strategisk milstolpe för Minnesota Communication i samband med de senaste årens satsning på att utveckla erbjudandet kring rörlig media. Tidigare i år värvades Simon Tonev som Videographer med såväl reklamfilm som dokumentärer och dramaproduktioner i bagaget.

— Minnesota är fortsatt inne i en expansiv fas där förvärvet av Filmriding handlar om att möta marknadens efterfrågan — rörlig bild fortsätter att växa inom i princip alla kommunikationsdiscipliner. Dessutom är det fantastiskt att få ett helt gäng nya skickliga kollegor till vårt befintliga starka team! säger Andy Pimmeshofer, grundare och VD på Minnesota Communication.

Minnesota och Filmriding & Company har de senaste åren genomfört flera produktioner tillsammans, t.ex. med Landshypotek Bank och Kronfågel — där man också kammade hem ett silver i Content Awards.

— Filmriding har två sidor, en journalistisk oberoende, och en kommersiell. Att få ingå ett partnerskap där båda dessa sidor kan utvecklas och förfinas är vår uppsida i affären. Vi ser också att framtiden ställer nya krav på film- och tv-produktion. Inte minst när det gäller att gifta dessa produktioner med möten och event. Därför är det superintressant och väldigt roligt att nu få jobba med några av dem som kan eventbranschen allra bäst. Det här kommer göra att vi tillsammans kommer accelerera in i framtiden, säger Niklas Hyland, grundare och VD på Filmriding & Company.

 

För ytterligare information, kontakta:
Andy Pimmeshofer, grundare och VD Minnesota Communication
0733-22 43 88 andy.pimmeshofer@minnesota.se
minnesota.se

Niklas Hyland, grundare och VD Filmriding & Company
0708-98 56 55 niklas@filmriding.se
filmriding.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy