12 mars, 2020

Möten i virustider

Coronavirusets snabba spridning är skrämmande. Att undvika resor och stora folksamlingar känns som en rimlig åtgärd för de allra flesta. Varför inte ta tillfället i akt och lära oss mer om hur vi kan skapa personliga möten på distans. Internet har gjort varje individ till ett potentiellt mediehus, så vad hindrar oss egentligen från att förvandla en planerad konferens till en inspirerande livesändning?

Vad behöver du?

Moderna distansmötesplattformar visar live-video, film, bilder och publikdialog i samma gränssnitt. Ibland gör en föreläsning med bildstöd och publikfrågor jobbet, andra gånger krävs en talkshow med intervjuer, filminslag och engagerande workshops. Allt är möjligt.

Sänd centralt, jobba lokalt

Att samlas i mindre grupper, ute hos partnerföretag eller på lokalkontor, för att tillsammans ta del av en streamad konferens skapar en alldeles särskild dynamik. Efter en kort inledning av den lokala chefen kopplar vi upp oss för att ta del av livesändningen. Lådan med workshopmaterial har skickats ut i förväg. Pizzabudet knackar på dörren just när det börjar kurra i magen.

Tänk stort

Via live-streaming når vi inte bara människor i hela Sverige, det går lika bra att sända till tusentals åhörare över hela världen. Sätter tidsskillnaden käppar i hjulet får tittare i Amerika och Asien klicka igång en inspelning av eventet när de kommer till kontoret.

Läs om vårt case SEB Vision 2025 refresh här 

Träffas fysiskt – och på nätet

Är innehållet relevant finns idag en marknad för live-streamade event. Nordic Business Forum är Europas ledande affärs- och ledarskapskonferens med årliga evenemang i Helsingfors, Stockholm och Oslo. Här deltar två tredjedelar av publiken på distans efter att ha köpt ett Live Stream Pass. Allt fler föredrar att följa live-strömmen. Det sparar både tid och pengar.

Ett elakt virus ska vi ha respekt för men tystnar dialogen tappar vi moment. Det går att undvika. Under hela 10-talet har vi pratat om behovet av att vara ”agile”. Nu är det upp till bevis.

👉Fler tips i vår lista 5 digitala genvägar

Olle Nyström
olle.nystrom@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy