10 februari, 2018

Siemens Financial Services Nordic Kickoff 2018

Siemens Financial Services (SFS) är ett dotterbolag till det globala företaget Siemens och erbjuder sina kunder olika finansieringslösningar. För allra första gången samlade SFS alla sina nordiska medarbetare till en stor kickoff som vi på Minnesota hade äran att arrangera.

Under två dagar samlades medarbetare från hela Norden i Uppsala för att inleda det nya jobbåret tillsammans med moderatorn Anna Bellman som sydde ihop dagarna. Agendan var full med ämnen som rör organisationen och alla fick sin röst hörd genom diverse interaktiva verktyg, bland annat via en app. Efter ett klassiskt konferensupplägg dag ett valde vi att dag två använda oss av Minnesotas mBox, ett dialogverkyg där deltagarna själva fick sätta agendan med hjälp av ”Open Space Technology”.

På morgonen möttes deltagarna av en konferenslokal utan bord eller stolar, men med högar av pappkartonger som de själva skulle bygga ihop till fyrkantiga lådor. Till en början användes dessa som stolar, men under dagen fungerade lådorna som kreativa och kommunikativa verktyg där deltagarna fick skriva ner utmaningar de ville prata om. I grupper diskuterade de sina hjärtefrågor och skapade skulpturer av sina lådor som visades upp på en vernissage i slutet av dagen. Genom detta skapades en engagerande miljö med inspirerande diskussioner bland alla medarbetare.

Kvällen avslutades med galamiddag och prisutdelning med en stämning som var på topp!

Mbox mobiliserade kraften i hela företaget. Jag visste inte att en dag kan betyda och åstadkomma så mycket. För oss blev det definitivt en vändpunkt.
— Marcus Edström, VD Siemens Finacial Services

Vi hoppas att årets nordiska kickoff bara är början på en lång årlig tradition och att vi får se samtliga medarbetare på SFS nästa år igen!


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy