12 mars, 2020

Ski Tour 2020 – ett hållbart skidevent

Nyligen avgjordes Ski Tour 2020 i Östersund, Åre, Storlien/Meråker och Trondheim. Ledord för Ski Tour 2020 har varit hållbarhet och målsättningen har varit att sätta ett exempel för framtida arrangörer av vintersportevenemang. För att göra det möjligt har man ställt krav på partners, åkare, team och givetvis sätta en hög standard för den egna organisationen.

Precis som under VM i Åre 2019  är Vattenfall Smart Energy Partner även till Ski Tour 2020. Det innebär att man bidrar med råd, expertis och teknologi för att touren ska bli så klimatsmart som möjligt. Bland annat levererade Vattenfall ett antal elfordon på plats – personbilar, elscootrar och en fyrhjuling. För att fordonen enkelt och snabbt skulle kunna laddas levererade man även en mobil batterilösning på plats där flera eldrivna fordon kunde laddas samtidigt, utan att belasta elnätet i onödan.

Vattenfall bidrar med råd, expertis och teknologi

Under touren lanserade även Vattenfall en helt fossilfri Energibar – Fuel som är utvecklad för Ski Team Sweden. Fuel är gjord av ingredienser som har odlats utan konstgjord gödselmedel och som har transporterats till produktionsanläggningen utan fossila bränslen. Bränsle bearbetas i en anläggning som endast drivs med energi från vind, sol och vatten. Och den färdiga produkten transporteras utan fossila bränslen med elektriska fordon.

– Alla mästerskap behöver energi. Vår uppgift är att den energi som behövs används så energieffektivt och klimatsmart som möjligt, säger Åsa Rolke, sponsringsansvarig på Vattenfall.

Minnesota har varit involverade i hela projektet från start när det gäller kommunikation, produktion, logistik och genomförande.

Christoffer Ramfors
christoffer.ramfors@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy