22 juni, 2021

Together Online med glimten i ögat

Tillsammans med Minnesota producerade Siemens Financial Services det digitala eventet Together Online. Ett format som både hanterade de stora frågorna och lockade fram en hel del skratt.

Att få träffas, prata om året som gått och ta ut kursen framåt är en nödvändighet om man ska behålla momentet kring de viktiga frågorna. Samtidigt behöver man få prata med varandra, umgås och ha roligt tillsammans. Att åstadkomma detta på en eftermiddag när deltagarna sitter hemma vid sina datorer är en utmaning. Siemens Financial Services lyckades tack vara smarta lösningar och en genuin vilja att bjuda på sig själva.

Karin Adelskjöld vid rodret

Humor och glädje skapades tillsammans med komikern och journalisten Karin Adelskjöld. Inför livesändningen spelades ett antal humorsketcher in där Karin agerade tillsammans med olika delar av ledningsgruppen. Succén var ett faktum redan när den första sketchen publicerades en vecka innan konferensen. Nu ökade spänningen och förväntningarna ute hos medarbetarna rejält.

Karin modererade även eventet som sändes Live från Twenty Post green screen-studio i Stockholm. Under eftermiddagen varvades humorfilmerna med intervjuer och panelsamtal. Under pausen uppmanades deltagarna att ta en promenad medan de lyssnade på en ledarskaps-podd. När de återsamlades var det dags för workshop.

Bake-along med VD

Dagen avslutades med en ”bake-along”. Inför eventet hade deltagarna fått ett presentkort och en inköpslista. Nu var det dags att baka scones tillsammans under ledning av företagets VD, Fredrik som fick dra på sig förklädet och kavla upp ärmarna. När afternoon tea dukats fram och foton delats var det dags för prisutdelning. Även här fick Fredrik rycka in och spela fanfarer och ljudeffekter från en förpreparerad jingelmaskin.

Att umgås och ha trevligt på distans kan vara svårt men bjuder man till lite kan resultatet bli över förväntan. Viktiga nyckelbudskap landar bättre när mungiporna pekar uppåt.

👉 Är du intresserad av att arrangera ett digitalt event? Läs mer om vårt erbjudande mBroadcast eller kontakta oss!

Olle Nyström
olle.nystrom@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy