23 november, 2021

Trendseminarium med Carglass®

Carglass® är en del av Belron – en global koncern som är världsledande experter på lagning och byte av bilglas. En bransch som utvecklas mer än du kan föreställa dig… Med hjälp av Minnesota bjöd Carglass® Sverige in sina kunder till ett framtidspanande seminarium om just bilglas.

Utveckling inom bilindustrin läser vi om dagligen. Konsekvenserna för bilglaset är mer okänd, men faktum är att det i sig är en bransch i stor förändring. Intelligent förarassistans och andra tekniska system integreras allt mer i bilarnas vindrutor och det är just nu på väg att förändra en hel bransch.
När kameror och sensorer integreras i bilglaset blir de inte bara dyrare att tillverka, de blir också mer komplicerade att byta då tekniken behöver justeras och kalibreras efter ett byte för att bilens säkerhetssystem ska fungera korrekt.

Carglass® är en del av den globala marknadsledaren Belron International vars experter bjöd på kunskap om den snabba omställningen. På scenen på Grand Hotel medverkade även Bosch som utvecklar mycket av teknologin i dagens- och framtidens bilar. Självklart fick vi även möta nyckelpersoner från Carglass Sverige® som är de som ansvarar för att hålla teknik och service i frontlinjen för den svenska marknaden.

Vi är väldigt nöjda med er
personliga och proffsiga insats

Mot slutet av eftermiddagen bjöds deltagarna på en inspirerande föreläsning av trendspanaren och futurologen Magnus Lindqvist som gav handfasta tips för hur vi kan tänka och agera i en värld i ständig förändring.

Middagen i Spegelsalen var en härlig avslutning på en dag där kunskap spridits, ögonbryn höjts och en och annan haka tappats. Ibland går utvecklingen snabbare än vad man tror.

Minnesota producerade hela eventet inklusive koncept, inslagsfilm och grafik. Det var vårt första uppdrag tillsammans med Carglass® och vi hoppas på fler fina samarbeten i framtiden.

”Våra kunder var mycket nöjda och vi är väldigt nöjda med er personliga och proffsiga insats.”
—  Fredrik Thors, Head of Sales Carglass®

 

Olle Nyström
olle.nystrom@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy