14 november, 2018

We Effect bjöd in till seminarium för att utrota fattigdomen

Biståndsorganisationen We Effect samlade i oktober specialinbjudna gäster på Färgfabriken i Stockholm för ett innehållsrikt dagsseminarium och sprudlande 60-årsjubileum. Temat för dagen var ”Utrota fattigdom med jämställdhet. Så förändrar vi världen till år 2030”.

Bland seminariedeltagarna återfanns inflytelserika representanter från We Effects medlemsorganisationer. De fick bland andra lyssna till We Effects generalsekreterare Anna Tibblin och key note speaker Jan Eliasson, svensk diplomat och fd ordförande i FN:s generalförsamling.

En spännande paneldiskussion hölls mellan kenyanska riksdagsledamoten och jordbrukaren Charity Kathambi Chepkwony och Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen (även hon jordbrukare). Tillsammans med seminariedeltagarna diskuterades utmaningar inom de globala och nationella jordbruken, jämställdhetseffekten och dessutom bjöds det på en trendspaning om hur framtidens landsbygdsföretag kan komma att se ut.

Det traditionella seminarieformatet utmanades genom att vi skapade ett engagerande rum där seminariedeltagarna fick växla mellan att lyssna och inspireras, till att själva diskutera i rundabordssamtal och i plenum. Detta resulterade i ett ytterst engagerat samtal med en mängd spännande slutsatser, insikter och actions att ta vid.

Jubileumskvällen avslutades med en välsmakande middag, inspirerande gratulationstal, generösa födelsedagsgåvor från medlemsorganisationerna och en vacker avrundning med skönsång från nya stjärnskottet Janice.

Foto: Stefan Tell

Anna Lundahl
anna.lundahl@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy