12 mars, 2020

5 digitala genvägar 

Idag är videokonferenser en del av vardagen, men det är inte alltid som tekniken i konferensrummet har den flexibilitet som krävs. Behöver du en snabb lösning när det kniper? Här får du några tips!

 1. Facebook
  Här kan man sända live samtidigt som kommentarer och emojis flödar i kommentarsfältet. För att koppla upp sig måste man ha Facebook men tittar man tillsammans räcker det med att en i gruppen loggar in, sedan kan alla hänga med.
 2. Twitch
  Ytterligare en live-stream plattform som i första hand används av ”gamers”. Möjligheten att både dela dataskärm och kamerabild samtidigt är praktiskt för den som till exempel vill hålla en föreläsning över nätet. Åhörarna kommenterar i chatten.
 3. Podcast
  Allt fler lyssnar. Moderna hörlurar skärmar av störande ljud så att man kan lyssna fokuserat, även när man sitter på bussen, joggar eller sorterar tvätt. Denna frihet innebär att vi gärna lyssnar lite längre. En perfekt kanal för kunskap och fördjupning.
 4. Konferens-appar
  Många använder appar för att kommunicera före, under och efter konferensen. Dessa fungerar ofta lika bra, även om mötesdeltagarna inte är på samma plats. Det samma gäller web-verktyg som Menti. Det går lika bra att skapa interaktiva tårtdiagram och ordmoln på distans.
 5. Office 365
  I Microsofts nya produktfamilj hittar vi Teams som har ett gediget stöd för olika typer av möten, dialog och interaktion. Sugen på att mötas digitalt, kanske finns lösningen närmare än du tror?

👉Fler alternativa mötesformer i posten Möten i virustid

Olle Nyström
olle.nystrom@minnesota.se


DELA

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter, insikter och utsikter

Anmäl dig till Minnesotas nyhetsbrev

Privacy policy